به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، شب گذشته، 24 ارديبهشت ماه،واعظ گريواني به نمايندگي از قاليباف و جواد عسگري به نمايندگي از
لنکراني در مناظره اي که به ميزباني انجمن اسلامي دانشگاه شهرکرد برگزار شد به بيان برنامه هاي کانديداي مورد نظر خود در انتخابات رياست جمهوري پرداختند.
گريواني واعظ در پاسخ به سوال مجري مبني بر ارائه ي برنامه هاي اقتصادي قاليباف گفت: قاليباف از 8سال گذشته بحث هاي اقتصادي و مشکلات دولت را پيگيري مي کرده و در اين خصوص طراحي هاي لازم را انجام داده است.
وي افزود: دولت هاي مختلف وابستگي اقتصادي زيادي به نفت داشته اند که اين
موجب شد تا آقاي قاليباف شعار محوري خود در اين خصوص را بهره برداري و سرمايه گذاري بر روي نيروي انساني به جاي نفت قرار دهد که اطلاعات کامل مربوط به برنامه هاي وي در سايت ها موجود است.
نماينده جبهه پايداري هم گفت: اشتباهات احمدي نژاد را به پاي گفتمان سوم تير نگذاريد
جواد عسگري در خصوص گفتمان سوم تير و معرفي لنگراني گفت: بعد از 16 سال
دولت اصلاحات و سازندگي، جرياني که روي کار آمد که همه ي شعار هاي امام(ره) در آن ديده مي شد و به تعبير مقام معظم رهبري (مدظله العالي) با اين گفتمان، قطار انقلاب دوباره به روي ريل برگشت.
وي خاطرنشان کرد: مهمترين شاخص گفتمان سوم تير عدالت اجتماعي است و اين
گفتمان، همان گفتمان مقاومت و انقلاب اسلامي است که استکبار ستيزي را درخود دارد.
نماينده لنکراني يادآور شد: احمدي نژاد در ابتدا به عنوان پرچم دار اين گفتمان عدالت، بعد از دوره دچار اشتباهات زيادي شدند که از آرمان هاي اين گفتمان فاصله گرفتند و ما نيايد اشتباه يک فرد را به پاي اشتباه گفتمان بگذاريم؛ همانطور که اشتباهات يک مسلمان را به پاي اسلام نبايد گذاشت.
نماينده جبهه پيشرفت و عدالت: جدايي جبهه پايداري از گفتمان سوم تير، نقطه ي قوتي براي آنها بود.
واعظ گريواني در ادامه ي صحبت هاي وقت قبلي خود بيان داشت: تا کنون مافکر مي کرديم که جبهه پايداري خود را از مسير گفتمان سوم تير جدا کرده است که اين يک نقطه ي قوت براي آن بود.
وي افزود: شخص رئيس جمهور يک شخص عادي نيست و وقتي او اشتباه مي کند، گفتمان مربوط به او زير سوال مي رود؛ همچنان که با اشتباهات خاتمي
اصلاحات به زير سوال رفت.
نماينده جبهه پيشرفت و عدالت خاطرنشان کرد: در بحث ملاک هاي رئيس جمهور برخي از افراد نظراتي دارند اما فصل الخطاب براي همه سخنان مقام معظم رهبري (مدظله العالي) و امام خميني (ره) مي باشد.
واعظ گريواني يادآور شد: هم امام خميني (ره) و هم مقام معظم رهبري (مدظله العالي) تعريف ها و تمجيد هايي را از برخي افراد داشته اند که اين ملاک اصلي نيست؛ ملاک اصلي حال افراد است و بايد به عملکرد گذشته افراد نيز توجه کرد.
نماينده جبهه پايداري: استفاده قاليباف از واژگاني نظير تکنوکراسي مغاير با مکتب حضرت آقا و امام خميني (ره) است.
عسگري در 4 دقيقه ي دوم خود خاطر نشان کرد: تنها کانديدايي که از برنامه ي اقتصادي خود رونمايي کرده است در حال حاضر لنکراني است و در اين برنامه بودجه جداي نفت و مستقل از آن و همچنين مديريت نقدينگي موجود در جامعه نشان داده شده است.
وي با اشاره به صحبت هاي نوروزي مقام معظم رهبري (مدظله العالي) در خصوص
تکنوکراسي اذعان داشت: در فضاي فعلي برخي از کانديداها از جمله قاليباف سعي بر خوب جلوه دادن تکنوکرات بودن در جامعه پرداختند به گونه اي که اولويت خود را به تخصص، به جاي تعهد مي دهند که اين با مکتب حضرت آقا و امام خميني (ره) فاصله دارد.
نماينده جبهه پيشرفت و عدالت: لنکراني تجربه و رزومه ي کافي ندارد واعظ گريواني در پاسخ به اين شبهه گفت: قاليباف در يک جمع شهرسازي و معماري از اين واژه استفاده کرده است که ربطي به سياست ندارد.
وي با اشاره به استعفاي لنکراني از وزارت بهداشت گفت: ولايت مداري و استعفاي لنکراني از کابينه بسيار ستودني است اما به خاطر نبود تجربه و رزومه ي کافي، نگران هستيم که حادثه 8 سال گذشته براي مملکت تکرار شود.
عسگري در جواب صحبت هاي نماينده قاليباف يادآور شد: اصل وازه تکنوکرات غربي است و نبايد از اين واژه استفاده کرد؛ چرا که اين واژه داراي محتواي غربي که مغاير با اسلام است نيز مي باشد.
وي تصريح کرد: قاليباف در زماني که احمدي نژاد کانديدا شده بود بر اين نکته که شهردار بودن براي رياست جمهوري شرط نيست تأکيد داشتند اما چه شده است که در حال حاضر که خود در سمت شهردار تهران هستند، وزير بودن را شرط نمي داند؟
نماينده جبهه پايداري با اشاره به صحبت هاي مقام معظم رهبري (مدظله العالي) در خصوص پيشرفت و عدالت به جاي توسعه اشاره کرد و افزود: طبق نظر قاليباف در مقاله ي خود با عنوان «دولت توسعه گرا و ضرورت شکل گيري آن در ايران » توسعه گرايي امر بسيار خوبي است که اين با صحبت هاي مقام معظم رهبري (مدظله العالي) فاصله دارد.
واعظ گريواني در پاسخ به صحبت هاي عسگري گفت: حضرت امير المومنين(ع) بسيار بر حال رعيت تأکيد کرده اند اما ما پس از 8 سال شاهد آن هستيم که مشکلات مردم بسيار زياد و مردم ناراضي هستند.
وي يادآور شد: وقتي لنکراني در دوره وزارت خود نتوانست حتي مشکل زيرميزي پزشکان را حل کند، چگونه مي تواند براي اداره يک مملکت برنامه ريزي کرده و مشکلات مردم را حل کند؟
عسگري در جواب وي گفت: وزارت بهداشت از لحاظ ساختار، دومين وزارت خانه بزرگ کشور محسوب مي شود و ه اعتراف خيلي از اهل فن، لنکراني مديريت بسيار قوي دارد؛ به طوري که در 48 ماه دوران وزيري خود، 73 بيمارستان افتتاح کردند.
وي تأکيد کرد: همه ي انسان ها داراي نقطه ضعف هايي هستند اما در اينجا بايد تفکرات يک گفتمان نقد شود و از تخريب شخصيت افراد بپرهيزيم نماينده جبهه پايداري يادآور شد: بنده نماينده يک گفتمان هستم که اين گفتمان از جليلي نيز حمايت مي کند و اعتقاد اين گفتمان سياست خارجه ي فعال است، اما تفکر قاليباف طبق چند موضع گيري وي، دفاع از سياست خارجه ي خاتمي است؛ سياست خارجي آن زمان که باعث تعليق کامل فناوري هاي هسته اي کشور شد.
نماينده جبهه پيشرفت و عدالت: جليلي دعوت آيت الله مصباح را رد کرده است
واعظ گريواني در پاسخ به عسگري گفت: جليلي خود را مبرا از جبهه ي پايداري مي داند و حتي دعوت آيت الله مصباح را به اين جبهه رد کرده است.
وي افزود: قاليباف در تتمه ي تعاريف رهبري از سيد حسن روحاني، از سياست خارجه ي خاتمي تعريف کرده است.
نماينده جبهه ي پيشرفت و عدالت ضمن اشاره به سابقه ي کاري افراد خاطرنشان کرد: بهتر است وزن قاليباف با وزن لنکراني سنجيده شود؛ بايد به اين سوال پاسخ داده شود که قاليباف سنگين تر است يا لنکراني؟نماينده جبهه پايداري در پاسخ به صحبت هاي نماينده جبهه پيشرفت و عدالت تأکيد کرد: کارايي يک فرد به زدن درياچه و پارک و برگزاري جشن هاي آنچناني در تهران نيست؛ ما بايد تفکر ها را نقد کنيم.
نماينده جبهه پايداري: آنچه که موجب اختلاف ما با جبهه ي پيشرفت و عدالت است، تفکرات آنهاست
عسگري تصريح کرد: دولت سازندگي نيز کارايي بسياري داشته؛ اما آنچه که امروز مورد اختلاف ما با اين دولت است، تفکرات آنها مي باشد.
وي با اشاره به صحبت هاي قاليباف در خصوص هولوکاست مبني بر اينکه زير سوال بردن هولوکاست وظيفه ي ما نيست و بايد در خصوص آن از تاريخ دان ها سوال کرد، گفت: اين صحبت هاي قاليباف تا چند روز تيتر يک راديو فردا بود
در حالي که مقام معظم رهبري(مدظله العالي) زير سوال بردن هولوکاست را بسيار مناسب ارزيابي کردند.
واعظ گريواني در پاسخ به نماينده جبهه پايداري گفت: ما گفتمان لنکراني را در مقابل گفتمان رهبري مي دانيم و به نظر ما لنکراني در اندازه ي دولت نيست و رزومه اش مشکل دارد؛ اما اين شوراي نگهبان است که تصميم نهايي را مي گيرد.
وي در ادامه 4 دقيقه وقت خود به نقد دولت فعلي پرداخت.
عسگري در ادامه گفت: همه ي نقد هايي که به احمدي نزاد و مشايي وارد شده
است را ما نيز قبول داريم و بنده در موضع دفاع از احمدي نژاد اينجا نيامده ام.
وي يادآور شد: کار شهرداري به گونه اي است که بروز کاري آن حتي بيشتر از شوراي امنيت ملي است؛ اما اين دليلي بر برتري شهرداري بر شوراي امنيت ملي نخواهد بود؛ از اين رو نمي توان لنکراني را به نداشتن رزومه محکوم کرد.
نماينده جبهه پيشرفت و عدالت: نبايد حامي رياست هاي جمهور باشيم بلکه بايد از ولايت پيروي کنيم
واعظ گريواني در قسمتي از صحبت هاي خود گفت: در سال 84 آيت الله مصباح در مورد احمدي نژاد تأکيداتي داشتند که در نهايت حمايت خود را از وي پس گرفت و در حال حاضر هم از لنکراني دفاع کرده اند که اين ملاک نيست و ما نبايد پشتيبان رئيس جمهور ها باشيم بلکه بايد پشتيبان ولايت باشيم.
عسگري در پاسخ به صحبت هاي نماينده جبهه پيشرفت و عدالت گفت: آيت الله مصباح يزدي تأکيد کردند که اين تشخيص ما است و الا دوستان بايد خودشان تحقيق کنند و به نتيجه برسند.
وي ياداور شد: ما در فضاي موجود ميان گفتمان مقاومت و سازش تقابل را مي بينيم و جريانات طرفدار سازش با ياران زيادي وارد عرصه شده است.
نماينده لنکراني افزود: ما براي حمايت از گفتمان مقاومت از برخي از کانديداها حمايت مي کنيم؛ از کساني که در گفتمان مقاومت نمره قبولي و در گفتمان سازش نمره رد را گرفته اند.
در پايان برنامه دانشجويان سوالات شفاهي خود را از دو نماينده جبهه پيشرفت و عدالت و جبهه ي پايداري پرسيدند.
همچنين اين برنامه از ساعت 9:30 شب آغاز و در ساعت 11:20 دقيق به پايان رسيد.
منبع:جهان بين